Ea e...EA

miercuri, 17 februarie 2010

Se trezeste intr-o dimineata de luni.Dormise mult prea putin, spre deloc.Aproape toata noaptea nu reusise sa inchida ochii si sa se lase cuprinsa de somnul ce avea sa ii duca constiinta pe alte meleaguri. O apasa ceea ce el ii facuse.Nu putea trece peste lovitura de gratie ce a primit-o cand se astepta mai putin.Alarma telefonului o facea sa nu-si doreasca sa deschida ochii,ferindu-se de o noua zi ce avea sa fie aproximativ la fel ca cea precedenta.Isi ia laptopul in brate si da play melodiei pe care a ascultat-o de mult prea multe ori...incat fiecare vers a ajuns sa ii creeze un film 3 in imaginatie.O lacrima se intrezareste in coltul ochiului drept.Ea strange din dinti...si isi jura ca acea lacrima va fi ultima pe care o varsa pt el.
Inchide winampul.Tranteste laptopul in cel mai indepartat colt al camerei.
Isi doreste sa schimbe tot.Absolut tot ce o face sa-si aminteasca de el.Acea zi de luni era prima zi din restul vietii ei.Prima zi fara el.
Pune mana pe telefon si isi comanda o pizza intre timp ce intra la dus.Intre timp face dusul isi da seama ca mireasma gelului de dus ii aminteste de ultima baie facuta impreuna cu el.Era inadmisibil.Isi rujeaza zambetul de nepasare pe fata si isi continua linistita dusul.
Stiind ca va avea aceeasi problema cu crema de corp, prefera sa nu o foloseasca.Stie ca nu va trece niciodata peste el daca nu se va desprinde de absolut orice lucru ce i-ar putea trezi sentimentele.Cauta o punga.Din intamplare da exact de plasa extrem de mare de cadouri, pe care o are de la el.E ideala.Plimbandu-se prin casa arunca in plasa toate lucrurile ce ii amintesc de el.Crema de corp, gelul de dus,parfmului pe care adora sa il miroase pe gatul ei, cadourile de la el, inclusiv asternuturile in care i s-a daruit.Vroia sa elimine tot..asolut tot ce tinea de el.
Intre timp soseste pizza.Ea isi da seama ca nu mai are tigari.
-Scuza-ma! Cat de penibila as fi daca ti-as cere o tigara?Am ramas fara si magazinul...
-Deloc!Mi-ar placea sa stam la o tigara, cu toate ca nu prea as avea voie sa ma intind la vorbe in timpul programului.
-Eu doar ti-am cerut o tigara.Asta nu inseamna ca vreau sa o fumez cu tine.Dar, avand in vedere ca eu am fost cea deplasata...e in regula.Te invit la o cafea.
-Dan(incercand sa faca cunostinta cu ea).Imi plare bine.
-Si mie.
-Tu?
-Eu? Eu ce?
-Tu cum te numesti?
-Conteaza? Poti sa-mi spui cum vrei.
-Sigur?Atunci iti voi spune domnisoara Tz.
-Nu am nimic de obiectat.
Tigara s-a lungit la mai multe.Cu toate ca nu-i placeau tigarile pe care le fuma...se simtea bine in compania lui Dan.Stia ca Dan va fi exact elementul ce o va scoate de prapastia in care cazuse.Avea nevoie disperata de el.Si nu...nu in calitate de iubit.In calitate de prieten.
Telefonul lui Dan suna.Avea de livrat alte comenzi.
-Mi-a facut o deosebita placere sa-mi beau cafeaua cu tine.Sper sa nu fie prima si ultima data cand se intampla chestia asta, spune Dan sorbind-o din priviri.
-Cu siguranta nu.Spor la treaba!
-Multumesc.
Se simtea mult mai eliberata.Isi prinde parul cu un elastic dupa care coboara sa arunce la gunoi plasa cu amintirile de care vroia sa se descotoroseasca + sa isi cumpere tigarile care ii fac atat de mare placere sa le fumeze.
Ajungand inapoi acasa...o apuca foame si isi da seama ca pizza s-a racit de mult.Subit isi da seama ca ea nici sa vrea nu mai poate da de Dani.A plecat fara sa lase un numar de telefon.
Cu toate ca stie ca e a doua chestie penibila pe care o va face in acea zi de luni.Suna din nou sa comande o pizza,cerand ca baiatul care livreaza sa fie Dani.
-Domnisoara,nu stiu pe cine cautati...dar cu siguranta nu cautati unde trebuie.Aici nu lucreaza niciun Daniel.Probabil ati gresit pizzeria.
I se parea imposibil.Se uita la cutia de pizza din bucatarie pt a se asigura ca nu a fost un vis.Se repede la scrumiera plina de Kent 8.Ea fumeaza Vogue.Era clar.Nu era imaginatia ei bolnava.Ea se simtea extrem de prost.Nu-si gasea locu.Manca din pizza doar pt ca stia ca trebuie sa manance.Nu simtea foame cu toate ca nu mancase de 2 zile nimic.
Se hotaraste sa mearga la shopping.Trebuia sa isi refaca stocul de produse.Isi suna prietena si pornesc amandoua la cumparaturi.Dupa cateva ore de shopping`aleala ajung la concluzia ca nimic nu ar fi mai ideal decat un movie night.Ii povesteste prietenei intamplarea cu necunoscutul ce livreaza pizza.Cu toate ca pare unbeliveble...Delia o crede si linisteste spunandu-i ca oamenii potriviti apar in momentele potrivite....iar daca va mai exista vre`un moment potrivit...sigur va aparea si Dani in peisaj.
Era tarziu, si treabuia sa plece acasa.Ii era frica.Frica de camera ei.Frica de singuratate.Isi ia totusi inima in dinti si intra in casa.Cutia de pizza inca era pe masa.Fumeaza o tigara,analizand intre timp ramasitele de Kent 8 din scrumiera.S-ar fi dorit sa pastreze legatura cu Dani...
Se pune in pat cu gandul la ziua extrem de ciudata de care avuse parte.Ziua de LUNI a fost ziua schimbarilor pt ea.In bine.Se simte usurata.Isi ia maimutica de plus in brate si inchide ochii.A si adormit...

0 comentarii: