Romania vazuta printr-un geam!

duminică, 6 decembrie 2009

Eram zilele trecute in Kado, pe Alexsandri.Trebuia sa ne intalnim cu totii sa punem la punct detaliile despre Rev.Stand si asteptandu-i pe ceilalti....ce-mi vad ochii?!?!
O mamica cu 3 fetite.Doua dintre ele aveau in jur de 10 ani (-+ 1,2) iar una din ele era mai mica, avand in jur de 5 ani.Nu erau de etnie rroma sau ceva in genu.Era o familie tipica de romani.Cel putin asa pareau.Chiar in fata localului, printre masini, mama dezbraca copila cea mai mica si o pune in pozitie de urinare.Cum dracu sa iti pui copilu sa faca shushu in centru orasului...pe una din cele mai populate strazi, in weekend in fata unui local?! Cum?!Ce era greu sa intre cu copila in local,sa o duca la toaleta?!
Si nu...nu asta e cel mai grav lucru.Nu se termina totul asa frumos.Daca e sa fie, apoi sa fie din plin....doar nu ne jucam cu jumatati de masura :))
Copila se ridica,si vine in mijlocul strazii, prezentandu-si "mamaruta" tuturor care treceau.La un moment dat, se pune "capra" si o astepta pe mama sa scoata servetelu` sa o stearga la fund.De precizat de ca lumea trecea pe strada in momentul respectiv.Sterge mama odrasla la fund, dupa care o imbraca.
Mai scoate un servetel din pachet.Deja aveam un semn de intrebare maaaare deasupra capului.Vad ca se indreapta spre "buda" impovizata, se apleaca, si cu doua servetele ridica excrementele copilei si le arunca in pubela de langa.Asa ceeeevaaa nu am crezut ca voi vedea in viata mea! Cum dracu` sa iti pui copila isi faca nevoile fiziologice pe strada cand la jumate de mentru era usa de la local?!
Unde dracu traim? Nici rromi nu fac asa ceva! Si m-am saturat de scuza "e copil".Si ce? Daca e copil inseamna ca trebuie sa il inveti sa fie taran de mic?Ce mama dracului?!
Ma intreb daca asa fac si acasa?!Daca ii trebuie copilei la baie face pe la colturi in loc sa se deplaseze inspre toaleta?!

0 comentarii: